torsdag 6 september 2018

YouTube och åldersbegränsningar

Bildresultat för youtubeI Söderköping har vi avtal med Google om G Suite for Education. Inom ramen för GSE har vi tecknat ett personuppgiftsbiträdesavtal (PUB-avtal).

GSE innehåller följande tjänster: Gmail, Google+, Calendar, Contacts, Docs, Sheets, Slides, Forms, Hangouts, Keep, Sites och Vault.

Andra av Googles tjänster, som exempelvis YouTube, går att koppla på elevernas konto. Det kräver dock ett samtycke från vårdnadshavare för varje enskild elev. Dessa tjänster möjliggör inte heller ett PUB-avtal. Vi har därför valt att inte ha dessa tjänster.

Detta får konsekvensen att eleverna inte får tillgång till att lägga upp filmer på YouTube eller se åldersbegränsat material. De elever som har fyllt 18 år kan då tyvärr inte heller få sin ålder verifierad och kan inte se åldersbegränsat material med sitt skolkonto.

YouTube åldersbegränsar visst material till 18 års ålder. Det är material som innehåller vulgärt språk, våld och obehagliga bilder, nakenhet och sexuellt innehåll och skildring av skadliga och farliga aktiviteter. 

Övrigt material ska vara fullt tillgängligt för alla elever via deras skolkonto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar