tisdag 12 mars 2019

Kunskapsöversikt - Digitaliseringen i skolan – möjligheter och utmaningar

Skolverket har publicerat en kunskapsöversikt över digitalisering i skolan. Digitaliseringen i skolan - möjligheter och utmaningar.

Den här kunskapsöversikten ger en bild av hur tillgången på teknik har förändrats i skolan, hur synen på lärande förändras samt lärares och elevers möjligheter och utmaningar att använda digital teknik i undervisningen. Översikten vänder sig till alla verksamma inom förskola och skola.
Idag pratar vi mycket om att alla barn och ungdomar behöver förstå hur digitala verktyg och medier påverkar både dem själva, men också samhällsutvecklingen. Med all den information som finns tillgänglig genom de digitala medierna behöver unga idag också lära sig att hantera information och tränas i att förhålla sig kritiska till den. Både idag, men kanske ännu mer i framtiden, kommer arbetslivet att bli mer digitaliserat både i det dagliga arbetet men också för att utveckla nya idéer och innovationer. Den här kunskaps.översikten lyfter bland annat fram forskning om hur digitaliseringen påverkar lärmiljöer, lärarrollen, skolans organisation och likvärdigheten i utbildningssystemet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar